Sahabat :)

Sunday, October 30, 2011

Happy Brithday Yg Ke 19th Inna...:)

Allah huyu salli nu ki
Allah huyu salli nu ki 
Allah huyu salli NORALINA BULDAN..
Allah huyu salli Nu ki



sanah helwah ina... mesti inna happy bab dapat kejutan brithday party dari kita org..expecialy drpd  M.K
dah dapat hadiah yang berbalut cantik lagi... apapun semoga panjang umur dan berbahagia selalu ya inna..
harap2x mendapat jodoh yang baik dan bahagia di dunia dan akhirat...
Amin Ya Rabb...

Semoga Allah Merahmati mu NORALINA BINTI BULDAN

Sesi Pemotongan Kek...

ni Sahabt yang terdekat dgn Inna..
Oku,Kak aini & Kak Yan


with Masran



Semoga Ukhuwah Kita Berkekalan..
Terima Kasih Kerana Sudi Menyambut huluran untuk menjadi sahabat pika yang akrab.. pika akan berusaha menjadi seorang sahabat yang baik.. maafkan Salah dan Silap pika pada inna klu pika pernah menyakiti @ menyinggung perasaan inna.. maafkan pika kerana degil memangil inna Sebagai ENOT actualy pika suka tgok inna marah..comel mcm MAK ENOT ... heheh Apapun Pika Doakan Semoga inna bahadia selalu..X mo sedey2x lagi... SELAMAT HARI JADI SAHABAT KU.. :)


Tuesday, October 18, 2011

Konvokesyen KIPSAS ke 10 ^_^

Alhamdulillah Syukur sangat2x kepada Pencipta, di harap ilmu yang di pelajari mendapat keberkatan darinya... :)

         Tahniah Kepada Semua Graduan Kipsas Yang telah berjaya menerima diploma yang di usahakan Selama 3 tahun di bumi kipsas apatah lgi kepada bekas pelajar yang merantau hanya untuk menuntut ilmu di kipsas expecialy pelajar daripada Sabah..sekalung tahniah dan kebangaan kepada korang semua terutamanya 4r my beloved Cousin like Kakak ana( NORLIAH BINTI HAJI BASARI) dan My sweet Brother(MOHD SOBRI BIN JUSOH ).. tpi Sahabat jgn lah kita study kerana ingin mendapatkan Diploma tu.. yang penting niat kita.. Study kerana Allah dan keluarga... Ilmu tanpa restu Allah dan keluarga tidak akan ke mna jga..kan3x..


kakak sepupu ana jga merupakan salah seorang pelajar yg grad pada Konvokesyen KIPSAS yg Ke 10.. apa pun tahniah kepada my beloved sister yang ana pgil sebagai UMIE.. alhamdulillah rezki umie baik.. selepas ni umie akan melanjutkan pelajaran nya ke MEDAN indonesia untuk mengambil degree.. pencapaian yg umie dapat amat membanggakan keluarga kami apatahlgi mendapat panggilan ke MEDAN.. untuk menyambung jihad dalam menuntut ilmu dunia dan akhirat, insyaAllah kerana Allah.. ::)  ana doakan semoga umie sentiasa sukses dalam ilmu duinia dan akhirat amin ya rabb...

NORLIAH BINTI HAJI BASARI


kak Nurul eliyana , umie , Akhi Haleem

with abg sobri, umie , makcik ana iaitu ibu kepada umie.. :)
:: alamak abg sobri maaf pic x perasan tido plak...hehe abg sobri x cukup tido erk??????

Umie Dan Kak Kamalia

umie dan Kak Zila

umie dan Kak Haslinda

umie dan Abg sobri

umie dan Akhi Haleem...ehem2x... :P




kak Kamalia dengan Family nya..




Serupa ka???? ada yg kta mcm sibling jga..hehehe :)











Saturday, October 15, 2011

:: SeMeStEr 1 At KiPsAS ::

Admin Said : masa bgitu cepat berlalu.. pejam celik2 - Pejam Celik dah msuk 1th stgh (semester 3 ) ana menuntut ilmu di Bumi Kipsas... Masih teringat semasa Ana mula menjejak kan kaki di kipsas,.. bgitu terpegun melihat keindahan masjid kipsas yang bgitu cantik bgi ana..:) Banyak kenangan ana bersama rakan2x seperjuangan.. program2x yang di anjurkan bersama tambah mengeratkan ukhuwah kmi.. terutamanya Sahabat dri JABATAN DAKWAH... banyak kenangan yg tersimpul ana tidak akan lpakan.. WallaHualam.


<Semester 1>

>KeNaNgAn BeRsaMamu Dp 2 SeM 1<


:: Nazurahadilah Mazlan  ::

:: Dakwah Kumpulan 2 Semester 1:: Pada waktu ni group pertama yang ana jmpa semasa bermula detik perjuangan ana utk menuntut ilmu di kipsas dan dapat berjumpa dengan bermacam2x gelagat hamba Allah,dan satu saat yg pling gembira bgi ana dapat bertemu dgn seorang Sahabat yang begitu bermakna bgi ana (NAZURAHADILAH BINTI MAZLAN) yang ana tidak akn pernah Lpa,Bnyak budi zura yang ana x dpt balas.. sentiasa di sisi ana di kala ana berasa sedih dan gembira... betapa rindu untuk bertemu dengan zura, dye berhenti kolej masa kita org Sem 2 dgn sebab2x tertentu... Walaupun ana x perna lgi bertemu dgn zura, ana akan sentiasa berdoa agar sahabat ana yang seorang ni bahagia di dunia dan akhirat... aminYa Rabbal Alamin...


EnGLiSh WeEk SeM 1 (ANAKKU SAZALI)

Da'wah And Management Group 2



Happy .. happy..happy... bab masa ni kumpulan ana dapat menyandang semua hadiah 1st..acting no.1 best actor dgn best actress... mmg happy sgt time ni.. kerjasama yg baik dripada rakan2x dp2....

DP2 With Madam Shafinas Sharifuddin
Kem Jaya Diri  ^_^

:: masa kem ni banyak aktiviti2x lasak yang ana x pernah lakukn sblum ini... mmg bnyaklah pengalaman yang ana dapat dgn menyertai kem ni.. menambahkan Keyakinan,Semangat ana untuk menuntut ilmu di tempat org ni.. Azam ana pada ibu masih lgi segar di ingatan dan ana akan berusaha menjadikan impian ibu ana dgn melihat ana berjaya akan jdi kenyataan..InsyaAllah..

Bersama Rakan Kumpulan 4  ^-^




Semasa Mendengar Sesi Taklimat untuk Flying Fox....hihihi Gayat....:P

Masuk SeMeStEr 2

:: Ana pelik lah.. mybbe lumrah manusia kot.. masa cuti ana bgitu rindu dgn suasana kipsas.. tetapi apabila dekat jer masa utk msuk sem ana bgitu sedih tglkan keluarga,rumah dan kg ana di Sabah...ish3x..
Group Dakwah Kumpulan 2 Sem 2

Sem 2 nie group akan di bhagikan mengikut result Sem 1.. Group 1 kiranya semua org yang terer dgn bahasa arab dan faham dgn basic arab.. manakala Group ana plak yang bru mahu belajar basic arab.. ana x pernah lgi study arab sebelum ana msuk kipsas.. mmg wajarlah ana kna mula dri bawa... hihih x pa yang penting menimba ilmu....


KAMI :: kmi ni mcm kira sibling sda.. yg tdg biru berkot tu namanya NORALINA BULDAN @ enot.. yg pki bju purple tu SITI JALILAH MOHD AMIN @ kak tokkek, yg pki tdg pink ana, yg llaki berdiri di sebelah ana tu cousin ana merangkat anak saudara ana MASRAN BIN ABD ALI @ fiq , dan yg duduk berpist tu Oghang Penang Nmanya MUHD KHAIRI ISHAK @ oku..

Ana bersama Sahabat ana In-na dan kak Ct..


:: FaMiLy DaY Da'Wa & MaNaGeMeNt ::

Mengeratkan Ukhuwah Antara Pelajar Dakwah th 1,2,3 & Media Islam serta pensyarah jabatan dakwah..

hehehe main2x tepung..... :P

Pika....kak wawa...kakak...Inna...







Friday, October 7, 2011

^_^ Mawaddah ^_^

ashkuruka ya rabbi..

ala dawami foldi rahmatik
antallazi takzanu libiliko'i
ya rahman ya rahim

ad'uu ka..ya rabbi..
antallazi takzanulibisuaalik
la kal hamdu min kulli qolbi
ij 'al ni..fi munajatika ya rabbi

nakin khufil khuwah 'inda li ko'ika..
'alla ukhsina adabi..ma'a kaya rabbi..
adat nafsi takhsya..min ma akhsia dika..
inda to'ati bi du...ni rahmatik..
wayakun 'allaya qodo buka ya rabbi
ya rabbal alamin..
faghfur an...
ya rabbal almin..
ighfirli ya rabbi..

p/s: suka lirik lagu ni...dan tone lgu ni...sebak jak hti mndgr,....:(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget